Deze vijf artiesten vieren dit jaar een bijzonder feest

0

Een jubileum moet gevierd worden! Dat is precies wat deze artiesten dachten toen ze dichterbij een nieuwe mijlpaal kwamen. Of je nou 25, 30 of 60 jaar in het vak zit, het verdient een knallend feestje. Leuk voor de artiest en natuurlijk leuk voor de fans! We zetten een paar jubilea voor je op een rijtje.

Rob de Nijs – 60 jaar artiest

Rob de Nijs is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek. Of beter gezegd: hij ís de Nederlandse muziek. Denk je Rob de Nijs, dan denk je aan Malle Babbe, Het werd zomer en Banger Hart. Liedjes die er écht bij horen en die bijna iedereen wel mee kan zingen. Al 60 jaar staat hij op het podium en kunnen we van zijn zangkunsten genieten. Helaas komt hier nu ook een eind aan. In 2019 kondigde hij aan te stoppen met optreden omdat hij de diagnose Parkinson had gekregen. Daarom is deze jubileumtournee ook een afscheidstournee. Om zijn fans nog één keertje te trakteren op zijn onvergetelijke oeuvre. Bekijk hier zijn voorstelling.

Herman van Veen – 75 jaar

Nog zo’n artiest die niet meer weg te denken is, is Herman van Veen. Hij viert dit jaar zijn 75e verjaardag met een speciale theatertour: Herman van Veen 75 ‘Dat kun je wel zien dat is hij’. Deze kleinkunstartiest kreeg vele prijzen voor zijn werk. Zo was hij van 1976-2015 drager van de Louis Davidsring, is hij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en kreeg hij in 2010 de Edison Oeuvreprijs ter ere van zijn 65e verjaardag.

Het lijkt wel alsof Herman van Veen alles kan. Componeren, schrijven, zingen, meerdere instrumenten bespelen, dichten. Niets is te gek. Velen vinden hem een genot om naar te kijken. Voor zijn jubileumtour staat hij ook in Koninklijk Theater Carré. Wil jij hem ook zien? Bekijk hier zijn voorstelling.

Willeke Alberti – 75 jaar

“Spiegelbeeld vertel eens even, ben ik heus zo oud als jij…”. Ja, Willeke, het is waar, je bent 75 jaar. Zo zou het lied anno 2020 verder kunnen gaan. Want ook Willeke Alberti viert dit jaar haar 75e verjaardag. “75 worden is een enorme mijlpaal, ik wil graag het hele jaar door met zoveel mogelijk mensen samen zijn en mijn verjaardag vieren”, vertelt Willeke op haar website. Deze koningin van het levenslied staat al bijna haar hele leven op het podium. Dus ze heeft een enorm repertoire waar ze uit kan putten. Klassiekers zoals Samen zijn en Telkens weer laat ze natuurlijk ook weer even horen. Bekijk hier haar jubileumtour.

Van Dik Hout – 25 jaar bij elkaar

Niet veel Nederlandse bands houden het zo lang vol als Van Dik Hout. Want deze band viert hun 25-jarige jubileum. Ze braken in 1994 door met de single Stil in mij. Het is een liedje dat nog steeds uit volle borst wordt meegezongen bij optredens. En ook niet te vergeten hun nummer-1-hit samen met Acda en De Munnik Zij maakt het verschil. Tijdens deze speciale jubileumtour staan ze ook in een speciale zaal: Koninklijk Theater Carré. Daar toveren ze de zaal om in een zwoele concertzaal met staanplaatsen. Benieuwd? Bekijk de show.

Dana Winner – 30 jaar in het vak

De Vlaamse zangeres Dana Winner viert ook feest dit jaar. Zij treedt alweer 30 jaar op! In 1990 bracht ze haar eerste single, Op het dak van de wereld, uit. Een paar jaar later, in 1995, scoort ze haar enige hit in de Nederlandse Top 40 met Westenwind. Ze wist in haar carrière 3,5 miljoen albums te verkopen en werd een geliefd zangeres in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden. Haar jubileum viert ze ook met een nieuw album 30. De liedjes van dit album, samen met haar eerdere hits, hoor je natuurlijk tijdens haar jubileumtour. Bekijk de tour hier.

Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Share.