Corona-virus heeft al ruim 50 premières uitgesteld

0

Meer dan 50 voorstellingen hebben inmiddels hun première moeten uitstellen vanwege de maatregelingen tegen het Corona-virus. Het is een trieste score. Aangezien alle evenementen in Nederland voor 100 man of meer niet mogen plaatsvinden, zijn de meeste normale voorstellingen afgelast, laat staan dat je een feestelijke gala-voorstelling kunt houden.

Het gaat om alle soorten voorstellingen. Zo kan Bruid te koop! van Nederlandse Reisopera bijvoorbeeld niet van start gaan, de jeugdvoorstelling Trojan Wars van Het Nationale Theater en De Aanslag van Bos Theaterproducties. Ritratto is een voorstelling waarbij Internationaal Theater Amsterdam samenwerkt met Nationale Opera en Ballet, maar ook die première is uitgesteld.

De komende twee weken blijven de theaters dicht. De maatregelen duren in principe tot 31 maart. Hopelijk kan daarna het normale leven weer gewoon opgepakt worden.

Share.