The Passion 2020 gaat door – zonder publiek

0

Het slechte nieuws: The Passion 2020, die dit jaar in Roermond zal plaatsvinden, is gecanceld voor het publiek. Dat zou plaatsvinden op 9 april en de organisatie vindt dat te dicht op de quarantaine zitten om met een goed gevoel enorme groepen mensen bij elkaar te roepen. Maar er is ook goed nieuws: The Passion 2020 zelf gaat door zonder publiek. “Er wordt intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden.”

Helaas betekent dit nieuws dat fysiek bezoek naar ‘The Passion’ niet meer kan. Er wordt nu achter de schermen alles gedaan om iedereen thuis te bereiken,” schrijven EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV directeur Peter Kuipers. “Juist nu we elkaar niet kunnen ontmoeten, zoeken we in het verhaal van The Passion naar troost en houvast. Hiermee is het verhaal van de liefde die alles overwint in vele woonkamers te horen.”

Het is de tiende keer dat The Passion in Nederland wordt georganiseerd. In de cast van dit jaar zitten weer veel bekende acteurs en zangers. Tim Akkerman speelt Jezus. Soy Kroon is Judas. Trijntje Oosterhuis is te zien als moeder Maria en Roué Verveer kruipt in de rol van Pilatus.

Ben je op zoek naar een voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Share.