Marga Bult (63) aan de slag in de verpleging!

0

De optredens van Marga Bult mogen dan zijn afgelost vanwege de coronacrisis, stilzitten doet ze zeker niet! Marga heeft vroeger gewerkt als verpleegkundige, en deze mensen zijn nu natuurlijk hard nodig. Reden genoeg haar oude beroep weer op te pakken!

“Ik heb altijd een zorghart gehad en denk dat ik me op een goede manier kan inzetten. Ook al moet ik het wasgoed wegbrengen. Voorlopig hoeven we nog niet te komen opdraven, maar de piek moet nog komen, hè. Dat schijnt ergens rond dit weekeinde te zijn,” zo vertelt ze aan de Telegraaf.

Ambassadeur Stichting Alzheimer

Marga is maar wat blij dat ze zich straks nuttig kan maken, nu het coronavirus zo om zich heen grijpt. “Ik heb de opleiding in Oldenzaal gedaan en daarna acht jaar lang in de zorg gewerkt. Veel ook met ouderen, mensen met dementie en parkinson. Ik zal niet alles meer precies weten, maar ik kan nog wel wat, ook al ben ik zestigplus. Ik ben gezond van lijf en leden.” Ook al koos Marga uiteindelijk voor de entertainment, haar zorghart is ze nooit kwijtgeraakt. Zo is ze ambassadeur van stichting Alzheimer Nederland.

Marga Bult: “Mijn hart ligt in de zorg”

De van geboorte Twentse, maar tegenwoordig in Brabant woonachtige Marga voelt zich extra verantwoordelijk voor de slachtoffers van de pandemie in haar provincie. “Het is hier het heftigst, de ic’s liggen vol. De oproep waar ik op reageerde kwam vanuit het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Ik voel me ook verantwoordelijk voor de mensen hier in Brabant.” Haar liefde voor de zorg heeft ze ook overgedragen aan haar dochter, die werkt op de eerste hulp.

Eurovisie Songfestival

Hoewel haar agenda vol stond met optredens, is het nu tot juli blanco. Na aflasting van het Eurovisie Songfestival is ook haar bijdrage rond dit evenement komen te vervallen. Marga deed in 1987 mee aan het Eurovisie Songfestival met het lied Rechtop in de wind.

Share.