Artiesten zingen massaal #wezullendoorgaan tijdens challenge

0

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen: de filmpjes van artiesten die We zullen doorgaan van Ramses Shaffy zingen! Want ook tijdens de coronacrisis is opgeven geen optie!

Spijkers met Koppen (NPO Radio 2) gaf het startsein voor de #wezullendoorgaan-challenge, waarin artiesten en kleinkunstenaars hun collega’s en volgers uitdagen dezelfde positieve boodschap uit te dragen met dit lied.

Cabaretiers

In de uitzending zongen cabaretiers Hanneke Drenth, Aron Elstak, Kiki Schippers en initiatiefnemer Patrick Nederkoorn de klassieker live op de radio. En hier gaf muzikaal Nederland massaal gehoor aan, want al snel volgden Jan Rot, Stef Bos, Paul de Leeuw, Wolter Kroes, Richard Groenendijk, Freek Bartels, Jeangu Macrooy en vele anderen hun voorbeeld. Speciaal voor dit initiatief speelde pianist Johan Hoogeboom de muziek in waarop uit volle borst kan worden meegezonden. Zo vormen de filmpjes samen een prachtige samenzang, geheel volgens de regels omtrent Covid-19!

Amsterdams Kleinkunst Festival

Het Amsterdams Kleinkunst Festival zou op 30 maart starten, maar is vanwege het coronavirus uitgesteld. Als voorlopig alternatief hangen ze nu borden op in de stad met de tekst ‘We zullen doorgaan’. De initiatiefnemers haalden inspiratie uit Italiaanse filmpjes, waar mensen vanaf hun balkon elkaar toezingen. “Omdat het juist in deze tijd fijn is om met iets positiefs bezig te zijn en te kijken naar de betere tijden die weer gaan komen.”

Youp van ‘t Hek

De culturele sector heeft het zwaar momenteel: alle optredens zijn afgelast wegens corona, en ook het Eurovisie Songfestival gaat niet door. Ook artiesten zelf blijven krijgen de ziekte onder de leden, zoals Youp van ‘t Hek. Maar ze vinden volop mogelijkheden de liefde voor hun vak te blijven uitdragen. Zo zongen musicalsterren onlangs in een soortgelijke challenge ‘You’ll never walk alone‘.

Spijkers met Koppen: We Zullen Doorgaan-challenge

Wij presenteren de ‘We Zullen Doorgaan-Challenge’, speciaal om Nederland te steunen in de onzekere tijd van het coronavirus. ❤️❤️❤️

Doe jij ook mee? Laat het weten in de comments! #wezullendoorgaan
De tekst en muziek vind je hier: https://bit.ly/2Qy51Rm

Geplaatst door Spijkers met Koppen op Zaterdag 21 maart 2020

Share.