Frank Boeijen steekt ons een hart onder de riem

0

Frank Boeijen ontroert met zijn nieuwe lied, waarin hij de stille straten bezingt. Met dit nummer wil hij ons een hart onder de riem steken in deze onzekere tijden van corona.

De concerttournee van Boeijen is wegens corona afgelast, maar stilzitten doet hij niet. Het gaf hem de tijd te reflecteren en er inspiratie uit te halen voor dit nummer. De verlaten stad verwoordt precies het beeld dat we nu overal om ons heen zien: stille straten, mensen in onzekerheid en eenzaamheid. “Wij zijn muzikanten, ik ben ook nog liedjesschrijver, onze manier van uiten is via de muziek. Een schilder zou een schilderij maken,” zo vertelt de tekstdichter aan De Taalstaat.

De verlaten stad

De situatie waarin we nu verkeren doet hem denken aan de dichtbundel De bezette stad (Paul van Ostaijens). Ook de oorlogsherinneringen die zijn ouders met hem deelden linken aan de actualiteit. “Mijn vader zei: je kon niet naar buiten, dat is een gek gevoel.” Hoewel we hier nog enige vrijheid hebben, is dat in andere landen wel anders. “Dat is uiterst merkwaardig. Nu schijnt de zon, de lente kondigt zich aan, maar je kijkt er anders tegenaan.”

Corona

Hoewel het lied duidelijk te plaatsen is in deze crisistijd, heeft Boeijen er voor gekozen het woord corona weg te laten. “Dat is bewust, anders is het te tijdgebonden.” Het is tevens een kleine ode aan het lied Het is stil in Amsterdam, waarin Ramses Shaffy de verlaten straten bezingt.

Met dit lied geeft Boeijen ons weer hoop en troost.

Share.